Popularna metoda estetske korekcije usana jeste pomoću hijaluronskih filera (“punjača bora”). Hijaluron je supstanca koja se prirodno nalazi u koži dajući joj čvrstinu, jedrinu i hidratantnost. Na žalost, sa godinama ona se troši, koža lica stari i stvaraju se bore.

Suština tretmana filerima je da nadoknadi količinu hijaluronske kiseline koja tokom procesa starenja nestaje. Oni hidriraju kozu, vraćaju volumen i koriguju plitke i duboke bore. Efekat hijaluronskih filera ima ograničen rok trajanja i kreće se od 6 mjeseci do godinu dana.

Pored korekcije usana, ovim filerima je moguće mijenjati konture lica, popravljati različite urođene ili stečene asimetrije na licu, korigovati oblik brade, bore oko očiju ili između obrva i drugo. Tretmanom se postiže prirodan i mladolik izgled – bez rizika, i to je glavni razlog što su hijaluronski fileri ekstremno popularni širom svijeta.

Oni su najbolje rješenje za one koji žele da uklone fine linije ili duboke bore sa lica, a ne žele da imaju operaciju.. Hijaluronski fileri se primjenjuju na različite tipove kože. Izbor tretmana za uklanjanje bora će biti procijenjen tokom konsultacije sa vašim ljekarom. Ovo je tretman izbora za muškarce i žene, koji brinu o svom lijepom izgledu. Tretman je bezbjedan i bezbolan uz lokalnu anesteziju,  a rezultat je vidljiv odmah.

                                                                                                                         Dr Nenad Srdić

Kategorije: Stomatologija